Burgemeester Bruls speelt telebingo met 250 bewoners tehuizen: ‘Ik voel de spanning’

NIJMEGEN - ,,Ik kan u niet horen dames en heren, maar ik voel de spanning gewoon bij u in de zaal.’’ Burgemeester Hubert Bruls leidde vanmorgen een online bingo, waaraan bewoners van veertien verpleeg- en verzorgingshuizen in Nijmegen meededen.

Burgemeester Bruls toont een balletje tijdens de bingo live vanuit het gemeentehuis.
Volledig scherm
Burgemeester Bruls toont een balletje tijdens de bingo live vanuit het gemeentehuis. © gemeente Nijmegen

Als een volleerd spelleider draait Bruls het molentje rond, pakt er een bal uit en toont het aan de camera’s die staan opgesteld in het stadhuis. Dankzij een live-verbinding kunnen vrijdagochtend zo’n 250 bewoners van verpleeg- en verzorgingstehuizen meedingen naar de prijzen die de gemeente beschikbaar heeft gesteld. Daaronder verschillende puzzels en boeken. 

De bingo is bedoeld om de bewoners van de Nijmeegse tehuizen een verzetje te bieden, nu er weken geen bezoek mag worden ontvangen. Bruls heeft er zichtbaar lol in, zeker als er weer een prijs uitgaat. 

Telebingo
,,Deze telebingo is wel een van de meest bijzondere dingen die ik heb mogen doen in deze coronacrisis’’, vertelt hij in de ‘aftermovie’ die van de spelochtend is gemaakt. ,,Er zijn heel veel ernstige zaken aan de hand; mensen gaan dood en worden ziek. Dan is het mooi om af en toe een lachje te hebben.’’

Burgemeester Bruls sluit af met een toezegging. ,,Tot een volgende bingo.’’

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.