Volledig scherm
De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls. © Gerard Verschooten

Burgemeester Bruls ‘uiterst tevreden’ over verloop Vierdaagsefeesten tot nu toe

NIJMEGEN - De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls is ‘uiterst tevreden’ over het verloop van de Vierdaagsefeesten. Via zijn woordvoerder laat hij weten: ,,De sfeer is goed, de bezoekersaantallen zijn hoog en er zijn relatief weinig incidenten.”

Kleine slag om de arm: de drukste avond, vanavond (de slotavond) volgt nog.

Arrestaties

Bruls wijst op het lage aantal arrestaties in verhouding met de grote mensenmassa’s. ,,Volgens de politie elke avond tussen de 6 en de 10.” Dagelijks waren er 195.000 (maandag) tot 260.000 (donderdag) mensen op de been.

Sinds de start van de feesten op zaterdag staat de teller op 1.350.000 bezoekers. Het record van vorig jaar (1.615.000 bezoekers in zeven dagen tijd) komt daarmee in zicht. 

Zakkenrollen

Bruls vervolgt: ,,Bij de aanhoudingen gaat het om relatief kleine vergrijpen, bijvoorbeeld zakkenrollen, hoe vervelend dat natuurlijk ook is wanneer het je overkomt. Dit is al met al het beeld dat we al een aantal jaar kennen bij de Vierdaagsefeesten. Natuurlijk hopen we dat de laatste dag net zo verloopt als de rest van de week.”

Quote

De sfeer is goed, de bezoekers­aan­tal­len zijn hoog
en er zijn relatief weinig incidenten

Hubert Bruls, Burgemeester van Nijmegen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.