Volledig scherm
© ANP

Burgemeester wil ook cijfers over cybercriminaliteit

NIJMEGEN - De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls wil niet alleen weten hoeveel woninginbraken, geweldsmisdrijven, gevallen van vandalisme of zakkenrollerij de politie in zijn gemeente registreert. Hij wenst ook zicht te hebben op criminaliteit die via internet wordt gepleegd.

Bruls zegt dat hij samen met andere burgemeesters in gesprek is met het ministerie van Veiligheid en Justitie en het Openbaar Ministerie.

Cijfers
Ze willen dat in de cijfers die ze aangeleverd krijgen in de toekomst ook cybercriminaliteit meegenomen wordt. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) presenteerde vrijdag de traditionele criminaliteitscijfers per gemeente over 2015. „Maar de landelijke trend is dat criminaliteit steeds meer verschuift naar het internet", zegt Bruls.

Score
Uit de recente cijfers van het CBS – gebaseerd op de politiecijfers – blijkt dat in 2015 vooral de aan elkaar grenzende Nijmeegse wijken Wolfskuil, Goffert, Grootstal, Nije Veld (met Kolping) slecht scoren als het gaat om het aantal inbraken in woningen, garages, schuren en tuinhuisjes per 1.000 inwoners.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.