Een eerdere douanecontrole aan de Nederlands-Duitse grens.
Volledig scherm
PREMIUM
Een eerdere douanecontrole aan de Nederlands-Duitse grens. © Hollandse Hoogte / ANP

Burgemeesters verrast door Duitse regels: ‘Behoorlijke consequenties voor forenzen en schoolgaande kinderen’

NIJMEGEN/KLEEF - Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad én burgemeester van Nijmegen, is ‘niet gekend’ in het besluit dat bijna alle Nederlanders vanaf dinsdag alleen nog met een negatieve coronatest naar Duitsland kunnen. Hij wil de kwestie bespreken met zijn collega-burgemeesters. 

4 reacties

 • Peter Van Brakel

  2 weken geleden
  Europa daar is er inderdaad maar een van waar wij gelukkig deel van zijn,. U verward het met het gedrocht EU waar maar heel weinig weldenkende mensen lid van willen zijn. Gelukkig, hoe vervelend nu ook hebben landen zelf ook nog iets te zeggen
 • H.P.M. Jacobs

  2 weken geleden
  Duitsland neemt Corona maatregelen met grote gevolgen voor de grensbewoners aan beide zijden. We zijn toch voor één Europa. Maar blijkbaar zijn discussies over het aantal pinda’s in een potje pindakaas belangrijker dan over Corona beleid gezamenlijk goede afspraken te maken.
 • Tony Peters

  2 weken geleden
  Prima maatregel. Nederland is door zijn ondoorzichtig vaccinatie-beleid een risico. De hypotheek-vluchtelingen moeten nu maar de consequenties dragen van hun status.
 • Pedro Kantor

  2 weken geleden
  Deze hele maatregel komt op mij over als net zo achterlijk en arbitrair als onze sperrzeit. Stoerdoenerij van een regering die het ook niet meer weet maar toch maar wat wil doen om het stemvee niet te verontrusten.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Agent schuldig verklaard voor moord op George Floyd
  Play

  Agent schuldig verklaard voor moord op George Floyd

 2. Café Biessels is er klaar voor, zelfs plafond is geschilderd
  Play

  Café Biessels is er klaar voor, zelfs plafond is geschil­derd

Nijmegen e.o.