Volledig scherm
De bus staat dwars op de Broekstraat. Foto: Hai Voeten/De Gelderlander

Bus dwars op Broekstraat: ongeluk? Nee, gewoon keerpunt

NIJMEGEN - Een stadsbus van Breng dwars op de Broekstraat in Lindenholt. Een ongeluk gebeurd? Nee, hoor. Dit is het nieuwe keerpunt van lijn 2.

Automobilisten die in de vroege ochtend aan het einde van de Broekstraat richting IJpenbroekweg rijden, kunnen de schrik van hun leven krijgen. Ze treffen daar op gezette tijden lijn 2 van Breng aan die dwars over twee rijbanen staat geparkeerd.

Wie het niet weet, zou vermoeden dat de bus een lelijke slipper heeft gemaakt. Niets is minder waar, zegt de Breng-chauffeur. "Dit is sinds de invoering van de nieuwe dienstregeling ons keerpunt. Ik draai de bus hier terug om weer naar Plein 44 te rijden." Maar de bus staat dwars op straat. Auto's kunnen er netaan langs. "Toch is dit de plek waar ik moet staan. Met de voorkant over de linkerhelft van de een rijbaan en de achterkant over de helft van de andere rijbaan. Het past precies. Iets verderop op de IJpenbroekweg zouden we meer ruimte hebben, maar daar mag ik niet keren."

Navraag bij gemeente en Breng leert dat de nieuwe keerlus enkel bedoeld is om de bus te laten draaien. Chauffeurs die tijd over hebben alvorens volgens de dienstregeling verder te rijden, moeten na het keren wachten op de bushalte, zo laat een woordvoerder weten. Op die plek zou de bus het verkeer niet in de weg staan. Volgens de woordvoerder zal Breng deze afspraken andermaal aan de chauffeurs van lijn 2 laten weten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.