Volledig scherm
Bewoners van de Aldenhof in actie voor uitbreiding buslijn 4. © Marloes Piepers

Bushalte-actie in Aldenhof voor lijn 4: 'Retteketet naar Hatert en CWZ'

NIJMEGEN - 'Retteketet naar Hatert en CWZ'. En: 'Een grotere lus voor onze bus'. Bushalteborden in de Nijmeegse wijk Aldenhof zijn maandagavond aangekleed met hoezen waarop deze teksten zijn te lezen. 

Het is een protest van bewoners van de Nijmeegse wijk Aldenhof. Ze balen van de weigering van busmaatschappij Breng om de buslijn door te trekken naar de wijk Hatert en ziekenhuis CWZ. 

Vorige week werd bekend dat zowel Breng als provincie Gelderland, eindverantwoordelijk, daar niets voor voelen. Zeker tot 2020 komt er daarmee geen busverbinding met de wijk Hatert.  

Gekortwiekt

De bewoners voelen zich in de kou gezet. Vorig jaar werd de buslijn gekortwiekt, omdat er in de wijk te weinig reizigers op de bus stapten. Er rijdt alleen nog een pendelbusje voor acht passagiers. Die rijdt niet meer naar de wijk Hatert met winkelcentrum en markt op woensdag. In plaats daarvan is Aldenhof eindpunt van lijn 4 geworden. Het busje rijdt vanaf hier weer terug naar station Dukenburg.

Woensdag gaat het actiecomité Bus Aldenhof naar het provinciehuis. Door de verantwoordelijke gedeputeerde Conny Bieze rechtstreeks aan te spreken, hopen de actievoerders alsnog dat hun wensen verhoord worden.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.