Volledig scherm
VVD-gedeputeerde Bieze (links) krijgt van leden van het buscomité Aldenhof een schoen met wortel en de wens voor uitbreiding van buslijn 4. © Marloes Piepers

Buslijn 4 vanaf Aldenhof wordt niet doorgetrokken

NIJMEGEN  - Een motie van de SP om buslijn 4 vanaf de Nijmeegse Aldenhof door te trekken naar winkelcentrum Hatert en het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis, heeft woensdag geen meerderheid gehaald in de Provinciale Staten van Gelderland. Er was alleen steun van GroenLinks, 50Plus en Partij voor de Dieren. 

Volgens Gedeputeerde Staten zijn er met twaalf reizigers per dag te weinig klanten voor zo'n uitbreiding. Het provinciebestuur wil wel in gesprek blijven met de buurt en met busbedrijf Breng. 

De SP heeft met de wijkbewoners maanden actie gevoerd voor het doortrekken van de buslijn. De bewoners van Aldenhof laten weten de strijd niet te hebben opgegeven en nog genoeg kansen te zien voor beter openbaar vervoer in hun buurt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.