Bussen vol spijbelende scholieren voor klimaat naar Den Haag

videoNIJMEGEN - Twee bussen vol scholieren van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen zijn donderdagochtend vertrokken naar Den Haag. Daar demonstreren ze, net als leerlingen van een aantal andere Nijmeegse scholen, voor een in hun ogen beter klimaatbeleid. Ook vanuit Arnhem zijn scholieren onderweg naar Den Haag om hun stem te laten horen. 

63 reacties

 • Oortjes

  4 jaar geleden
  Ik lees net zo veel over gele hesjes dan over klimaatspijbelaars. Het is maar wat je wil zien. Overigens heb ik meer sympathie voor jongeren die ergens voor zijn dan voor gele hesjes die alleen maar tegen zijn. Om vooroordelen en generalisaties voor te zijn, ik ben ook fan van Sint en Zwarte Piet. Het zou geweldig zijn als het Malieveld vol stroomt met voorstanders daarvan.
 • Rogier E

  4 jaar geleden
  Ik denk dat je ze overschat. Lekker dagje vrij en een uitje, daar zal het om te doen zijn voor het grootste deel van deze scholieren. En komende zomer weer lekker met pa en ma op vakantie met het vliegtuig.
 • CCC

  4 jaar geleden
  Ik ben benieuwd wat er zou gebeuren als er volgende week schoolkinderen zouden gaan spijbelen om bijvoorbeeld tegen het Marakresh verdrag te gaan protesteren. Of voor Zwarte Piet. Gaan de scholen daar dan ook in mee ? Of zijn de scholen toch iets minder principieel dan ze doen voorkomen en maakt het wel degelijk uit welke mening de leerlingen dan willen ventileren.
 • Anton

  4 jaar geleden
  Nee als Wifi het niet doet komen de paniekaanvallen Harrie. Reken er maar op.
 • Anton

  4 jaar geleden
  Naar school op de fiets? Op de achterbank bedoel je..

In samenwerking met indebuurt Nijmegen