Volledig scherm
De uitgebrande auto's op het naastgelegen terrein. © Paul Rapp

Buurman bedrijfsbrand in Nijmegen bedreigd

NIJMEGEN - De eigenaar van het autobedrijf naast het vrachtwagenbedrijf aan de Rouwenboschweg in Nijmegen, waar woensdagavond een brand woedde, krijgt dreigmails. De afzenders denken namelijk dat de gevonden wietkwekerij en vaten met drugsafval op zijn terrein stonden.

„Kijk maar", houdt buurman Saïd zijn mobiel omhoog. „Hier wordt ons toegewenst dat we wegrotten in de gevangenis.Op Facebook gaat het al precies zo."

'Dubbel gedupeerd'
Hij heeft een autobedrijf – A.N. auto's – en geen vrachtwagenbedrijf. Omdat veel media melden dat het om een autobedrijf gaat, nemen mensen aan dat de drugs bij zijn bedrijf gevonden zijn. „Ik ben dubbel gedupeerd", zegt hij. „Doordat de wind onze kant op stond, heb ik bovendien de meeste schade."

Opnieuw beginnen
Elf auto's die hij in de verkoop had, zijn uitgebrand. „En de ambulancewagen, die ik net had aangeschaft", wijst hij. „Gelukkig reageren andere buren heel lief. Ze komen allemaal vragen of ze kunnen helpen. Maar ik denk dat er voor mij weinig anders opzit dan ergens anders opnieuw beginnen."

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.