Cafés over de roep om openstellen van wc’s: ‘Bespaar je de moeite, iedereen kan bij ons de pot op’

VideoNIJMEGEN - Het Nijmeegse stadsbestuur vraagt horeca-zaken hun toiletten voor iedereen open te stellen. Volgens de uitbaters is dat echter al lang de praktijk. ‘Bespaar je de moeite', is dan ook het advies van de Nijmeegse cafébazen aan de gemeente. 

,,Iedereen met hoge nood kan bij ons gewoon gebruik maken van het toilet’’, zo verwoordt Bas Mahler van café Samson het breedgedragen standpunt van de Nijmeegse horeca. ,,Daarvoor hoef je niet per se een drankje te nemen.’’ De gemeente Nijmegen wil de horeca te hulp roepen omdat de stad over slechts drie openbare toiletten beschikt. Lastig voor met name ouderen, mensen die incontinent zijn of ouders met kleine kinderen. Een beroep op de horeca de toiletdeuren open te zetten is echter niet nodig, zo leert een rondgang langs de cafés. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.