Volledig scherm
Flitspalen tegen sluipverkeer tijdens spits op Griftdijk Noord. Foto Marc Pluim © Marc Pluim

Camera's die knip Griftdijk bewaken, staan vanaf maandagochtend aan

NIJMEGEN - Het technische mankement is verholpen en vanaf komende maandagochtend zeven uur gaan de camera's op de Griftdijk in Nijmegen-Noord echt draaien. Ze zijn daar opgehangen om de knip in de weg ter hoogte van de Italiëstraat te controleren. Voertuigen die geen ontheffing hebben, mogen daar in de ochtend- en avondspits tussen 7 en 9 uur en 16 en 18 uur niet meer rijden. 

Bewoners en gemeente Nijmegen hebben dit bedacht om verkeersdrukte en sluipverkeer op deze route terug te dringen. De eerste maand (tot 1 oktober) krijgen overtreders eerst nog een waarschuwingsbrief en geen boete. Daarna staat er een boete op van 104 euro. 

Ontheffing

Bewoners uit het gebied rondom de Griftdijk kunnen met een ontheffing langs de knip rijden. Personeel van bedrijven en instellingen uit het gebied moeten volgens de gemeente gebruikmaken van alternatieve routes, net als bezoekers en doorgaand verkeer. De opgehangen camera’s stellen vast of een bestuurder een ontheffing heeft.

Verkeer vanuit het zuiden (Lent, Nijmegen) bereikt zijn bestemming via de Prins Mauritssingel of de Margaretha van Mechelenweg en de Keizer Hendrik VI-singel. Verkeer vanuit het noorden met de bestemming Woenderskamp, Zuiderveld, Broodkorf, Griftdijk-Noord of Spoorstraat, kan via de Prins Mauritssingel – Graaf Alardsingel of via de Keizer Hendrik VI-singel en Margaretha van Mechelenweg rijden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Irakees (19) had seks met Syrisch meisje (15) en moet mogelijk cel in voor ontucht

    Irakees (19) had seks met Syrisch meisje (15) en moet mogelijk cel in voor ontucht

    NIJMEGEN - Een beetje naïef, maar vooral ook dramatisch, verliepen het leven en de liefde voor een Syrisch meisje van 16 afgelopen anderhalf jaar in Nijmegen. In een jaar tijd vluchtte ze uit haar land, scheidden haar ouders, werd ze verliefd én zwanger, en raakte ze haar zwangerschap én haar vriendje kwijt. Als de rechtbank ook vindt dat de relatie ontucht opleverde, is het dramafilmscenario compleet. De officier van justitie eiste 15 maanden cel.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.