Volledig scherm
De werken van alle 170 amateurkunstenaars zijn opgehangen en neergezet in de hal en gangen op alle verdiepingen van het gebouw. © DG

Camilla van den Hombergh wint dertigste Regionale Amateurkunstmanifestatie

NIJMEGEN - In de Stadsschouwburg in Nijmegen zijn vrijdagmiddag de winnaars bekend gemaakt van de dertigste Regionale Amateurkunstmanifestatie. Uit de 170 deelnemers die vooral schilderijen instuurden maar ook enkele beelden en objecten, koos een deskundige jury twee winnaars voor de gemeenteprijs. 

Daarnaast was er een publieksprijs van de Schouwburg.

De eerst prijs ging naar het schilderij Gedekte tafel, palazzo Venetië van Camilla van den Hombergh. De jury prees vooral het bijzondere licht in haar werk. De tweede prijs was voor Stoni Scheurer met haar granieten beeldhouwwerk Staande in het leven. Het lef, de kracht en de dynamiek in het beeld gaven voor de jury de doorslag. 

Daarnaast kozen de medewerkers en vrijwilligers van de Stadsschouwburg voor een bronzen beeld van Ties Lowes, getiteld Ethiopische Summa Girl. Lowes ontving de derde prijs.

De werken van alle 170 amateurkunstenaars zijn opgehangen en neergezet in de hal en gangen op alle verdiepingen van het gebouw. Het publiek kan ze tot 3 januari bekijken op dinsdag tot en met vrijdag tussen 09.30 en 17.30 uur en als er voorstellingen zijn. 

www.stadsschouwburgendevereeniging.nl.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.