Volledig scherm
Windpark Nijmegen-Betuwe wil ook een groot zonnepark aanleggen © ANP

Campagne voor Zonnepark: ‘Iedereen een stukje zon’

NIJMEGEN - Burgercoöperatie WindpowerNijmegen is gestart met het werven van burgers die mede-eigenaar willen worden van Zonnepark De Grift in Nijmegen-Noord. De bouw van het park met 17.000 panelen is gepland voor 2020 en moet energie leveren aan 1245 huishoudens.

In 2016 is door dezelfde organisatie Windpark Nijmegen-Betuwe gerealiseerd: 4 windmolens langs de A15. Hier zijn duizend eigenaren. Bedoeling is dat het zonnepark komt te liggen onder de windmolens.

IJsfiets op zonne-energie

 ‘Iedereen een stukje zon’, luidt de wervende slogan waarmee de burgercoöperatie nieuwe kopers wil verleden. Onder het motto ‘De zon. Jouw energie’  gaat de coöperatie deze zomer zoveel mogelijk mensen in de regio Nijmegen enthousiast proberen te krijgen. Zo zal er een speciale campagne-ijsfiets op zonne-energie gaan rijden om bezoekers van stad en evenementen te verleiden mee te doen.

Als mede-eigenaar beslissen deelnemers mee over de opbrengst van het zonnepark en over toekomstige lokale energieprojecten van WindpowerNijmegen. Om het benodigde eigen vermogen bij elkaar te krijgen geeft de coöperatie ‘participaties’ uit van 50 euro per stuk. Iedereen die zich vóór 20 september als donateur aanmeldt, kan dit najaar inschrijven voor aandelen in het zonnepark.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.