Volledig scherm
PREMIUM
In de hal van het Canisius College in Nijmegen staat de Latijnse tekst Non scholae sed vitae (we leren niet voor school, maar voor het leven). © Paul Rapp

‘Canisius College loopt voorop’, alleen
weet de buitenwereld dat nog niet

NIJMEGEN - Het vermaarde Canisius College kampt met ernstig tegenvallende aanmeldcijfers. Hoe komt dat? Een - onterechte - imagokwestie?

Non scholae sed vitae.  Ofwel: we leren niet voor school, maar voor het leven. Het is de tegelwijsheid waar leerlingen van het in 1900 gestarte Nijmeegse Canisius College nog dagelijks - letterlijk - overheen wandelen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.