De hoofdingang van het CWZ is met een meer egale vloer beter toegankelijk voor rolstoelers en mensen met een rollator. IPTCBron  Do Visser;De Gelderlander  Nijmegeningang CWZ is vernieuwd
Volledig scherm
De hoofdingang van het CWZ is met een meer egale vloer beter toegankelijk voor rolstoelers en mensen met een rollator. IPTCBron Do Visser;De Gelderlander Nijmegeningang CWZ is vernieuwd

Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis: patiënten moeten milde klachten altijd melden

NIJMEGEN - Moet je voor een behandeling naar het ziekenhuis én heb je milde klachten die op een coronabesmetting kunnen wijzen, verzwijg dit dan in geen geval. 

Die waarschuwing geeft arts en microbioloog Andreas Voss van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen.

Extra kwetsbaar

,,Het is in het belang van het ziekenhuis om mogelijke verspreiding van het virus tegen te gaan. Maar melden is zeker ook in het belang van de patiënt zelf”, aldus Voss. ,,Iemand die bijvoorbeeld geopereerd wordt, is al extra kwetsbaar. Komt daar bij grote operaties door het coronavirus een longontsteking bij, dan kan dit ernstige gevolgen hebben voor de patiënt. Met verzwijgen van klachten breng je jezelf en onze medewerkers in gevaar.”

Angst voor uitstel

Volgens hem houden patiënten soms klachten achter omdat ze bang zijn dat geplande zorg niet geleverd wordt of een ingreep zal worden uitgesteld. Die angst is volgens Voss niet terecht. ,,Meestal kunnen we met extra maatregelen de zorg gewoon laten doorgaan. Misschien wachten we een paar dagen met een zware operatie, maar dat is altijd nog beter dan het risico dat je anders loopt.” Het is niet bekend hoeveel patiënten lichte klachten al dan niet bewust verzuimen te melden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.