PR dgfoto Gelderlander Nijmegen: Prof. dr. Angela Maas hoogleraar cardiologie aan Radboudumc
Volledig scherm
PREMIUM
PR dgfoto Gelderlander Nijmegen: Prof. dr. Angela Maas hoogleraar cardiologie aan Radboudumc © Paul Rapp

Cardiologe Angela Maas, de meest invloedrijke vrouw van Nederland, vecht al 30 jaar voor het vrouwenhart

NIJMEGEN - Cardioloog Angela Maas (63) heeft een missie: goede hartzorg voor vrouwen. Tijdschrift Opzij heeft haar daarom uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouw van het jaar. ,,Deze erkenning vergroot mijn netwerk en de impact van mijn boodschap.”

6 reacties

 • Titus

  3 jaar geleden
  Gewoon een gebrek aan willen toegeven dat ze een té beperkte visie in hun beroep er op nahouden, is schandalig van al die mannelijke cardiologen!  Ze moeten  nú  uit hun cocon komen en eens iets aannemen over wat waar blijkt te zijn!  Waardoor is de medische stand hierin zo traag, speelt hier angst voor gezichtsverlies een  rol?  Kunnen ze er nog altijd niet tegen als vrouwen succes boeken, NOTA BENE. ten gunste van  vele vrouwen , en uberhaupt , mensenlevens? 
 • Titus

  3 jaar geleden
  En dat haar waardevolle kennis ook eens door mannelijke artsen serieus wordt genomen. Dat is HART nodig, !
 • Nicky

  3 jaar geleden
  Nog niet zo lang riep de Hartstichting vrouwen op om donateur te worden: omdat er nog te weinig onderzoek was gedaan naar hartfalen bij vrouwen. Daarmee gaven de Hartstichting indirect toe dat het geld van donaties jarenlang uitsluitend is gebruikt voor onderzoek naar hartfalen bij mannen. Een club die blijkbaar zo weinig kennis in huis heeft, is het niet waard om te steunen.
 • Downstream

  3 jaar geleden
  En nog steeds zie ik maar weinig beweging bij de hartstichting over dit onderwerp. Zeker 7 jaar geleden donateur geworden om beter op de hoogte te zijn over dit onderwerp. En twee jaar geleden de donaties stop gezet wegens te weinig prestatie.
 • Joris

  3 jaar geleden
  Het is belachelijk dat deze dame nog steeds moet vechten voor haar doel in een wereld van mannelijke collega hart-specialisten, zoals ze liet blijken in het programma Pauw, afgelopen week.Dat was wel duidelijk.Blijkbaar moet ze nog steeds haar 'mannetje' staan in die wereld... Een hartspecialist waar veel meer naar geluisterd zou moeten worden !

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.