Casper is níet zijn beperking en juist daarom wil hij ook op de nieuwe brug kunnen, al kost dat een miljoen extra

Mensen vinden hem zielig. Zien hem als zijn handicap. En daar baalt Casper de Gans (18) van. Juist daarom moet de Nijmeegse Waalhavenbrug inclusief worden, vindt hij. Ook al kost het dik 1 miljoen extra. ,,Het is een principekwestie. Ik wil dezelfde kansen als iedereen.”

41 reacties

 • Leon Graaf

  2 maanden geleden
  @Jeroen Franssen, Het is daar nu al super druk. Hoe kom je erbij dat het er een paar zullen zijn? Jij kunt je argumenten niet onderbouwen. Verdiep je anders eerst in de plannen van de toekomst. Straks met 2000 extra nieuwe bewoners in de directe omgeving gaat dit tot problemen leiden. Daar hoef je geen expert voor te zijn.
 • Jeroen Franssen

  2 maanden geleden
  @Leon Capaciteitsproblemen bij de tunnel om een paar extra wandelaars? Maak even een simpele rekensom en dan snap je zelf ook wel dat dit echt onzin is. Is er nog een argument voor de brug, of zijn ze nu op?
 • Leon Graaf

  2 maanden geleden
  Goedkoop is duurkoop. Niet in je stad investeren gaat uiteindelijk ten koste van de leefbaarheid. Straks alle voetgangers, fietsers en gemotoriseerde verkeer door de Hezelpoorttunnel is gewoon een slecht idee.
 • Hans Jacobs 1

  2 maanden geleden
  Wettelijk moet een brug ook inclusief zijn, de discussie gaat over de kosten, dus wel of geen brug moet de diezelfde discussie zijn. Voor mij hoeft het niet, die bijna 4 miljoen kun je beter besteden, je kan namelijk prima om de haven heen, pas het wegdek aan zodat mensen met een rollator of rolstoel er over heen kunnen.
 • Leon Graaf

  2 maanden geleden
  @Jaap De Gaap, Nederland zonder goede infrastructuur dat is pas naïef. Heeft niks met links of rechts te maken. Inderdaad de armoede bestrijding heeft helemaal niks met deze brug te maken. Wel leuk om er steeds bij te halen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen