Volledig scherm
Paul Kroese (voorgrond) en Henk Visser. © Gerard Verschooten

Cd-zaak Kroese start platenlabel voor artiesten uit de regio

NIJMEGEN/ ARNHEM – Cd-zaak Kroese, gevestigd in Nijmegen en Arnhem, begint een eigen platenlabel: Kroese Records. Op 18 april, de dag dat alle platenzaken Record Store Day vieren, verschijnt de 1e uitgave van het nieuwe label.

Het gaat om de debuut-ep van de Nijmeegse ‘all women rootsband’ Bootleg Betty. Het doel: Kroese Records laten uitgroeien tot een vruchtbaar platform voor artiesten uit de regio Arnhem-Nijmegen.

Contacten
"Ik loop al heel lang rond met dit idee”, zegt Henk Visser van Kroese. "Wij organiseren al jaren 'in store'-optredens in onze winkels van bekende en minder bekende artiesten. Daar ontstond het gevoel: wij zouden, met de contacten die wij in de muziekwereld hebben opgebouwd, best wat kunnen betekenen voor met name de beginnende bands en artiesten."

Kennis
"Kijk, De Staat en Marike Jager hoef je niks te vertellen, die redden zich wel. Maar we merkten dat andere artiesten met wie we in gesprek raakten soms wat kennis van de muziekbusiness misten, soms ook wat durf, of wat geld. Ik denk dat wij een ondersteunende rol kunnen spelen. Wij gaan ze meehelpen hun muziek te laten horen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.