Volledig scherm
De vangrail van de Nieuwe Dukenburgseweg zit vol roest. © Google Streetview

CDA: ‘Verroeste bruggen Dukenburg zijn toe aan een opknapbeurt’

NIJMEGEN - De bruggen die Dukenburg met de rest van Nijmegen verbinden, zijn toe aan een opknapbeurt. Dat vindt de Nijmeegse fractie van het CDA tenminste. Vooral de verroeste vangrails zijn veel inwoners van Dukenburg een doorn in het oog, stelt CDA-raadslid Marjolijn Mijling: ,,Het is de spreekwoordelijke druppel.”

Want, zo vervolgt Mijling, veel bewoners voelen zich lang niet altijd even serieus genomen door het stadsbestuur. ,,Het sentiment bestaat nog altijd dat Dukenburg een ondergeschoven kindje is in Nijmegen.  Dat terwijl de coalitie expliciet heeft gezegd dat meer aandacht naar dat stadsdeel moet uitgaan. De vangrails van de bruggen bij de Nieuwe Dukenburgseweg en Hatertseweg zijn volledig doorroest. En dat moet doorgaan als de entree naar Dukenburg: het is geen gezicht. Bewoners vatten het op als politieke desinteresse.” 

Kunstenaars

Al eerder is eens geïnformeerd of de bruggen niet roestvrij kunnen worden gemaakt. Een dergelijke ingreep zou een hoop geld kosten. Het CDA heeft echter een creatieve oplossing, vertelt Mijling: ,,Betrek kunstenaars van Nijmeegse bodem bij het proces om de bruggen van Dukenburg een passende, frisse en ambitieuze uitstraling te geven.”

Het CDA heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. ,,Ik hoop dat zij het serieus oppakken en dat er op korte termijn iets gaat gebeuren",  besluit Mijling.   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.