Volledig scherm
PREMIUM
De auto raakte bij de achtervolging flink beschadigd. © Politie Nijmegen / Facebook

Cel én hulp voor delinquent (19) na dollemansrit door Nijmegen: ‘Heb je dan niks geleerd?’

NIJMEGEN/ ARNHEM - Aanklager en advocaat stonden lijnrecht tegenover elkaar in de zaak van een 19-jarige Nijmegenaar die een dollemansrit door Nijmegen maakte. De rechter legde straf op en verplichte begeleiding.

Wat is een passende straf voor een 19-jarige jongeman die op 14 februari volgens de officier van justitie 'als een bezetene' in een gestolen auto door Nijmegen raasde?

Daarover boog zich deze week de Arnhemse politierechter, die ook moest oordelen over de diefstal van een scooter op 11 juni en het bezit van een verboden boksbeugel.

Het Openbaar Ministerie bepleitte afstraffen, de advocaat behandeling. De rechter kwam tot een salomonsoordeel: voor heling en een rits andere delicten kreeg de verdachte 75 dagen jeugddetentie waarvan 60 voorwaardelijk, een werkstraf van 15 uur, een jaar rij-ontzegging én het voortzetten van de begeleiding die hij heeft.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.