Celstraf en toezicht voor overvaller die gewapend enkele tientjes en een pakje sigaretten buitmaakte

ARNHEM/ NIJMEGEN - Het gerechtshof in Arnhem heeft een 22-jarige overvaller uit Nijmegen in hoger beroep een lagere straf opgelegd. Daarmee kan de man onder toezicht komen van de reclassering. De rechtbank veroordeelde de man eerder tot vijf jaar cel voor een overval op 2 augustus vorig jaar op een cafetaria in Hatert en een week later op de stationswinkel van Dukenburg.

Volledig scherm
De rechtbank in Arnhem. © De Gelderlander

De Nijmegenaar dreigde daarbij met een vuurwapen en loste ook bij beide overvallen een schot. De buit bestond in Hatert uit een paar tientjes en in Dukenburg bleef het bij een pakje sigaretten. De eigenaren van de cafetaria waren na de overval zo ontdaan dat ze de boel hebben verkocht.

De man zei bij de rechtbank uit wanhoop de overvallen te hebben gepleegd. Hij gebruikte veel drugs en had geld nodig voor zijn kind. Hij wilde schoon schip maken en legde bij de politie een bekennende verklaring af. Het was niet de eerste keer dat hij voor een overval terechtstond.

De rechtbank bood geen ruimte voor een voorwaardelijk deel. Het hof besloot dat toezicht wel nodig is en oordeelde om die reden dat er een gevangenisstraf van vier jaar moet komen waarvan acht maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.