Volledig scherm
© Ed van Alem

Centraal station Nijmegen hele zondag buiten gebruik

NIJMEGEN - Er rijden zondag de hele dag geen treinen van en naar het centraal station in Nijmegen. Die dag wordt een nieuw beveiligingssysteem op de Maaslijn in gebruik genomen, tussen Nijmegen en Blerick. Heel het station moet dan plat en niet alleen het spoor richting Limburg. Er worden bussen ingezet.

Op de Maaslijn is nog meer overlast. Van vrijdag tot en met zondag, dus inclusief Koningsnacht en -dag, rijden er geen treinen tussen Nijmegen en Boxmeer. Maandag 29 en dinsdag 30 april rijden er geen treinen tussen Nijmegen en Venlo. Van woensdag 1 tot en met zondag 5 mei ligt het verkeer op het traject tussen Boxmeer en Venlo stil.

Afgelopen maanden is langs het spoor tussen Blerick en Nijmegen een compleet nieuw beveiligingssysteem gelegd. Tussen 29 april en 5 mei wordt op verschillende trajecten het oude systeem ontkoppeld en het nieuwe aangesloten. Daardoor zullen er in de toekomst minder storingen zijn, stelt ProRail. Volgens bouwmanager Frans van Dommelen zijn er in de eerste weken mogelijk juist méér storingen. Als die verholpen zijn, moet het een stuk beter gaan. ,,Maar wij hebben geen invloed op de storingen van het materieel van Arriva.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.