Volledig scherm
File op de Oversteek door kapotte matrixborden. © Erik van 't Hullenaar

Chaos in de avondspits: zo zag het eruit in Nijmegen

NIJMEGEN - Het verkeer in Nijmegen is maandag tijdens de avondspits volledig vastgelopen. Zowel op de Waalbrug als op de Oversteek stonden  lange files. Die waren het gevolg van een storing in matrixborden boven de A50 nabij knooppunt Ewijk.

Volledig scherm
File op de Oversteek door kapotte matrixborden op de A50. © Erik van 't Hullenaar

De files ontstonden rond half zes en waren pas rond negen uur opgelost. Ook op de A50, de A73 en op alternatieve routes via Grave stond het verkeer vast.

Die storing in de matrixborden was ontstaan door een autobrand op de Tacitusbrug. Bij die brand en het blussen ervan is een schakelkast afgebrand die de matrixborden aanstuurt. De borden geven als gevolg daarvan rode kruizen.

Rijkswaterstaat moest daardoor de tegenstrijdige boodschappen geven dat de rode kruizen ditmaal genegeerd konden worden. 

De files op de Waalbrug en de Oversteek leverden desalniettemin een aantal bijzondere foto's op.

Volledig scherm
File op de Waalbrug door kapotte matrixborden op de A50. © Erik van 't Hullenaar
Volledig scherm
File op de Waalbrug door kapotte matrixborden op de A50. © Erik van 't Hullenaar
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.