Chaos op vernieuwd Kelfkensbosplein, maar er komen maatregelen: ‘Het is totaal onoverzichtelijk’

NIJMEGEN - Automobilisten die over de stoep rijden, voetgangers die over de weg lopen: het sinds begin dit jaar vernieuwde Kelfkensbosplein in Nijmegen leidt volgens omwonenden tot chaotische verkeerssituaties. Met markeringen of bordjes hoopt het stadsbestuur problemen op te lossen.

14 reacties

 • Henk Kops

  2 maanden geleden
  De chaos is niet toevallig of door onbenulligheid ontstaan, maar is het resultaat van een vermenging (of samengaan) van politieke stokpaardjes: vrijheid en verantwoordelijkheid enerzijds en het streven naar een verkeersvrije stad. Dat levert ook elders gevaarlijke situaties op zoals op/langs Plein 44, Molenstraat, Ziekerstraat, Burchtstraat enz. De gedachte is blijkbaar, dat als de chaos te groot wordt, de geesten eerder rijp gemaakt kunnen worxen voor een verkeersvrije (binnen)stad...
 • Harry Nak

  2 maanden geleden
  Het enige wat er ontbreekt is een extra zebrapad vanaf het terras van hotel credible direct naar de overkant. De rest is allemaal vrij duidelijk. Tja, wel veel beton en weinig groen verder..
 • Rob Essers

  2 maanden geleden
  Het 'Kelfkensbosplein' bestaat niet. De onduidelijke situatie doet zich voor op de kruising Hoogstraat – Ridderstraat – Voerweg – Burchtstraat. Bij de herinrichting is verzuimd om de naamgeving van de openbare ruimte aan te passen. Het ontbreken van markeringen en verkeersborden komt niet als een verrassing. Het 'Verkeersbesluit Hoogstraat-Kelfkensbos-Voerweg; herinrichting' d.d. 20 september 2021 is bekendgemaakt in het Gemeenteblad 2021, nr. 379107.
 • H.E.M. Arts

  2 maanden geleden
  Bij het iedereen door elkaar lopen en rijden zijn er regelmatig bijna-ongelukken. Voor verkeersdeelnemers niet bepaald gezellig.
 • Eva Friemann

  2 maanden geleden
  Gemeente, ga eens praten met uw verkeersplanologen dat ze mogelijke problemen oplossen in plaats van ze te creeren. Met ieder nieuw plan neemt de onveiligheid en stroperingheid toe.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen