Nadï van de Watering
Volledig scherm
PREMIUM
Nadï van de Watering © Bert Beelen

Chronisch zieke kandidaat voor Nijmegenaar van het jaar wacht al maanden op zorg

NIJMEGEN - Hoe ze de dag moet doorkomen? Het is een vraag waar Nadï van de Watering (25) steeds vaker geen antwoord meer op weet te geven. De genomineerde voor Nijmegenaar van het jaar is chronisch ziek, staat dagelijks helse pijnen uit en heeft nauwelijks geld om rond te komen. En, ook niet onbelangrijk, in Nijmegen heeft ze niemand om op terug te vallen: zorg krijgt ze nauwelijks.

Nadï kreeg landelijke bekendheid kreeg vanwege haar oproep tegen eenzaamheid. Dat leverde haar zelfs een nominatie op voor Nijmegenaar van het jaar 2019. Maar bij de gemeente Nijmegen staat ze wel al maanden op de wachtlijst. Daarmee is ze een schrijnend voorbeeld van het falen van de sociale wijkteams in de stad

Afgelopen week concludeerde het Nijmeegse college van burgemeester en wethouders al dat de sociale wijkteams over een volledig andere boeg moeten: de procedures zijn te bureaucratisch, wachttijden te lang.

Het is hopen op betere tijden. Want nee, vandaag is geen goede dag. Die conclusie kan Nadï inmiddels wel trekken, hoewel het middaguur nog moet aanbreken. Al om zes uur 's ochtends was ze wakker, van de pijn. Zelfs morfine is niet meer dan een pleister op de wonde, constateert ze. Tegen de heftige pijnsteken is geen medicijn bestand.

Quote

Ik woog nog maar 28 kilo. Dat ik overleefde, is een klein wonder.

Nadï
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.