COC doet aangifte tegen actiegroep die demonstreerde bij afgeblazen voorleesmiddag dragqueens

NIJMEGEN - Het COC regio Nijmegen heeft aangifte gedaan van discriminatie door een demonstrant uit Brabant van het Identitair Verzet, een extreemrechtse actiegroep. Die liet zich negatief uit over transgenders tijdens een demonstratie op 22 december tegen een voorleesmiddag van dragqueens in de Nijmeegse bibliotheek; de bieb gelastte de voorleesmiddag vervolgens af.

42 reacties

 • Huppel

  2 jaar geleden
  @Frans...voor "de"leuk? Nou nou, wel een goede grammatica zeg
 • Frans

  2 jaar geleden
  Huppel, ik heb het even nagevraagd. Ze zegt: ,,Voor de leuk. Ik ben gek op theater. Je doet alles zelf: de kleding, de styling, de make-up - je verzint je eigen typetje. Dat is ultiem theater. Maar ik loop nu gewoon in een spijkerbroek.  Als je clown bent, loop je ook niet de hele dag in die outfit.”
 • Huppel

  2 jaar geleden
  Je gebruikt woorden die ik niet begrijp....
 • TruusWulpsen

  2 jaar geleden
  Het is een voorleesmiddag. Het zijn verhalen over acceptatie, voorgelezen voor een iemand die normaalgesproken optreed. Dragqueens vallen onder theater. Als je je kind daar naar toe wil brengen moet je dat gewoon kunnen. Ouders en kinderen daar over beschimpen bij de ingang van de bieb is gewoon onsmakelijk. 
 • TruusWulpsen

  2 jaar geleden
  En als mensen daar aangifte tegen deden, was het geen probleem geweest, dat noemt men hypocrisie.
 1. Hormonen geven aan transgenderkinderen is omstreden, maar volgens artsen toch soms nodig: ‘Het is kiezen uit twee kwaden’
  PREMIUM
  7

  Hormonen geven aan transgen­der­kin­de­ren is omstreden, maar volgens artsen toch soms nodig: ‘Het is kiezen uit twee kwaden’

  NIJMEGEN - Nijmegen heeft sinds het voorjaar van 2020 een ‘transgendercentrum’. Kinderen die voelen dat zij niet het juiste geslacht hebben, kunnen er terecht. Zij krijgen psychologische hulp, puberteitsremmers of hormoonbehandelingen om hun lichaam van geslacht te laten veranderen. De behandeling is relatief nieuw, wordt door sommigen ‘experimenteel’ genoemd en is in Groot- Brittannië inmiddels verboden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Buurt geschokt na vondst babylijkje in 's Heerenberg
  Play

  Buurt geschokt na vondst babylijkje in 's Heerenberg

 2. Stoel-to-go bij je hapje en drankje in Winterswijk
  Play

  Stoel-to-go bij je hapje en drankje in Winters­wijk

Nijmegen e.o.