De gevonden wikkels cocaïne.
Volledig scherm
De gevonden wikkels cocaïne. © Politie Nijmegen

Cokedealer van 76 'is uitzonderlijk'

NIJMEGEN - Een cocaïnedealer van 76 jaar. Dat is uitzonderlijk volgens de criminologen van Bureau Beke in Arnhem. De politie arresteerde onlangs in het Nijmeegse Willemskwartier een 76-jarige man vanwege handel in harddrugs. 

In zijn huis troffen agenten tot hun verbazing volop wisselgeld en een flinke voorraad cocaïne aan met een straatwaarde van minstens 10.000 euro. 

Donderdag beslist de rechtbank of de Nijmegenaar langer vast blijft zitten. Volgens de buurt was de man al jaren actief en was er veel overlast door drugsklanten. Elke avond jakkerden auto's en scooters door de doodlopende Jacob Catsstraat heen en weer. 

Achter de tralies

De overlast werd niet of nauwelijks gemeld, zeggen politie en gemeente. De aanhouding is voortgekomen uit een gezamenlijke aanpak door politie, gemeente en woningcorporatie. Sinds de arrestatie van de bejaarde drugsdealer is de rust teruggekeerd, zeggen buurtbewoners opgelucht.

Steeds meer bejaarde criminelen belanden achter de tralies, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Van de 43.9760 gedetineerden in 2010 waren er 360 gevangenen 67-plus. In 2015 waren dat er 520, maar toen zaten er in totaal 39.790 mensen achter de tralies. De cijfers over 2016 zijn nog niet bekend.

Plantjes

Vorige week werd een 75-jarige vrouw betrapt toen ze twee plantjes stal bij een supermarkt in de Meijhorst. Winkeldiefstal komt vaker voor, weten ze bij Beke, dat al eerder deed naar de seniorencriminaliteit. ,,Maar iemand van 76 die tot op hoge leeftijd in harddrugs handel dat is toch wel andere koek.’’

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.