Tippelzone Nijmegen
Volledig scherm
Tippelzone Nijmegen © Bert Beelen

College: ‘houd tippelzone in Nijmegen
nog twee jaar open’

NIJMEGEN - De tippelzone aan de Nieuwe Marktstraat in Nijmegen moet voorlopig openblijven. Dat liet het college van burgemeester en wethouders woensdagavond weten in het stadhuis tijdens een opiniërend debat. Daarmee lijkt het college deels toe te geven aan de wensen van het overgrote deel van de raad, dat eerder al liet weten niets te zien in een sluiting van de tippelzone.

15 reacties

 • WildThing

  2 jaar geleden
  Een burgervader hoort zorg te dragen voor en veiligheid te bieden aan zijn inwoners en sekswerkers horen daar ook bij. Sekswerkers zijn ook mensen. Heb respect voor deze mensen dat zij zelfstandig in hun onderhoud voorzien. Jaag werkende vrouwen, mannen en transpersonen niet het bos in met alle risico’s van dien
 • WildThing

  2 jaar geleden
  Sekswerkers zonder tippelvergunning mogen niet op de tippelbaan of in de huiskamer komen en ook geen klanten afwerken op de beveiligde zone.  Maar buiten deze baan mogen zij ook niet werken, dan krijgen zij een hoge boete. Het gevolg is dat zij met hun klanten naar het bos gaan, de haven, leegstaande panden, ver weg uit het zicht de politie.Als ze de tippelbaan op rijden, wéten klanten dat er beveiliging zit en dat ze zulke dingen niet ongestraft kunnen doen. Jaag deze vrouwen niet het bos in!
 • EvilAdmin

  2 jaar geleden
  Er wordt al getippeld zolang als dat Nijmegen bestaat. Een beetje naief om te denken dat we met wat wetgeving de eeuwenoude wetten van vraag en aanbod teniet kunnen doen. En dan kun je nog beter dit hebben want in landen waar ze echt heel streng tegen prostitutie zijn zien we dat verkrachtingen meer voorkomen. Want waar wel vraag is, maar geen aanbod krijg je een heel ander probleem. 
 • EvilAdmin

  2 jaar geleden
  Zo gaat dat. Als ze maar heel hard van je af willen, of je bent lid van een beschermde klasse kan er opeens een hoop. Zoniet kun je ernaar fluiten
 • KNijmegenaar

  2 jaar geleden
  Maar helaas gaan (straat)prostitutie en drugshandel & gebruik wel vaak hand in hand.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.