Volledig scherm
Nijmegen/Nederland: Fietstrap HezelpoortDgfotofoto: Bert Beelen © Bert Beelen

College over alternatieve fietsoprit Snelbinder: ‘Serieuze optie’

NIJMEGEN -  Een interessant plan, dat serieus moet overwogen. Het college van burgemeester en wethouders staat niet onwelwillend tegenover het idee van Stadspartij DNF voor een alternatieve fietsoprit ter hoogte van de Snelbinder. Dat laat een gemeentewoordvoerder weten.

Afgelopen najaar kwam het college met het voorstel om voor bijna 2,5 miljoen euro een oprit voor fietsers vanaf de Lange Hezelstraat naar de Snelbinder aan te leggen. Steeds meer mensen maken immers gebruik van de Snelbinder, zo constateert het college. En met de groei van Nijmegen-Noord is de rek daar nog lang niet uit.

DNF-raadslid Jean-Paul Broeren kwam afgelopen weekend met een alternatief idee: zorg voor een elektrische transportband langs de trappen aan de overzijde van de Lange Hezelstraat. Een optie die nog geen halve ton kost. ,,Het is een interessant idee waar het college zeker serieus naar zal kijken’’,  aldus de woordvoerder, die nog geen toezeggingen kan doen. ,,Daarvoor is het nog te vroeg: we moeten de verschillende opties onderzoeken.”       

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.