Volledig scherm
De kerststal bij ingang UMC Radboud © Bert Beelen

Commotie op sociale media: wel kerststal, maar géén Jezus bij Radboudumc

NIJMEGEN -   De kerststol bij de Albert Heijn heet tegenwoordig feeststol, de paaseitjes bij de HEMA zijn omgedoopt tot verstop-eieren. En nu ontbreekt kindje Jezus ook nog eens in de immense kerststal bij het Radboudumc in Nijmegen. Is de samenleving dan helemaal gek geworden?

Zomaar een geluid dat dinsdag opdook op sociale media, met bijhorende hashtags als #ZiekeBeslissing, #TeTriest en #InclusieveSamenleving. En inderdaad, kindje Jezus ligt nog niet in de kribbe van het Radboudumc. Internet ontplofte. 

Maar dat heeft dus helemaal niets te maken met een ziekenhuis dat buigt voor een ‘inclusieve samenleving’, bevestigt een woordvoerster van het Radboudumc. ,,Kindje Jezus leggen we pas met Kerst in de kribbe, dat gaat al jaren zo.”

Volledig scherm
Reactie van het Radboudumc © twitter

Katholiek gebruik

Niks geks aan: het is een goed katholiek gebruik omJezus pas tijdens de kerstdagen - als zijn geboorte wordt gevierd - in het kerststalletje te leggen. ,,Zover ik weet hebben we nog nooit eerder opmerkingen gehad over de afwezigheid van Jezus in het stalletje”, zegt de ziekenhuiswoordvoerster. De ontstane ophef doet haar weinig: ,,We hebben hier smakelijk om kunnen lachen.” 

Voor wie tot slot de kerststal van het Radboudumc mét Jezus wil aanschouwen: vanaf dinsdag 25 december - Eerste Kerstdag -is Jezus in de kribbe te bewonderen.   

Volledig scherm
Het gewraakte bericht op Twitter © Twitter
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.