Olaf Kemerink
Volledig scherm
PREMIUM
Olaf Kemerink © Paul Rapp

Communist Olaf Kemerink, enfant terrible van de SP: ‘Ik vind mezelf wel radicaal, maar niet gevaarlijk’

NIJMEGEN - De Nijmeegse rechtenstudent en communist Olaf Kemerink (22) is het enfant terrible van de SP. Door de jongeren wordt hij op handen gedragen, maar het bestuur royeerde hem om zijn radicale ideeën. Na een paar weken aan de zijlijn zit hij sinds zondag weer stevig in het zadel als voorzitter van Rood, de jongerenafdeling van de SP. De jongeren wijzigden de statuten om Kemerink en vijf andere geroyeerde leden weer in de armen te kunnen sluiten.

20 reacties

 • Harrie Nak

  1 maand geleden
  @Jack Luteijn er is een groot verschil tussen het ideologisch Communisme (van Olaf en SP) en het 'communistisch' regime van Rusland, China en DDR. Wat in die landen ooit begon als ideologisch communisme (eerlijk alles delen) als tegenhanger van 't kapitalisme (ieder voor zich en de sterkste wint) mondde uit in machtsmisbruik, onderdrukking en schending van de rechten vd mens. Dat toont aan dat de mensheid niet geschikt is voor communisme, maar met de ideologie van Karl Marxx is niks mis.
 • J Luteijn

  1 maand geleden
  Wakgelijk Hebben we nu op dit moment nog niets geleerd over communisme en de de gevolgen dan voor heel Europa ,Rusland(Stalin) niet te spreken van China (Mao etc etc) Het is niet te geloven dat de post puberale rechten student Olaf etc etc het podium krijgt ... Maoïsme was voor SP nog niet genoeg ...nu dit nog!!
 • E.E. Nonkel

  1 maand geleden
  Iedereen die Marx' Communistisch Manifest en Das Kapital niet heeft gelezen is af.
 • Evil Admin

  1 maand geleden
  Deze jongen is een gevaarlijke extremist, volgeling van een ideologie van haat die tientallen miljoenen mensen de dood in heeft gejaagd, en massale milieurampen heeft veroorzaakt, (google eens wat er met het Aral meer is gebeurt). En het kan omdat links consequent de misdaden van het communisme bagatelliseert, negeert en goedpraat. Holocaust ontkenning wordt terecht gezien als een misdaad, communistische misdaden ontkennen zou dat ook moeten. En zouden ook onderwezen moeten worden.
 • Evil Admin

  1 maand geleden
  Wie denkt dat het kapitalisme niet werkt, in 2 eeuwen tijd is de welvaart, levensverwachting, sociale rechtvaardigheid, noem het maar, het is allemaal gestegen. Millennia lang was welvaart alleen voor de elite, nu ook voor de gewone man, allemaal te danken aan het kapitalisme. Maar toch blijven we klagen, en blijven we vreemd genoeg maar denken dat het slecht gaat en dat het communisme, het linksere broertje van het fascisme, een kans moet krijgen. Want DEZE keer zal het werken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Openluchtmuseum kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening
  Play

  Openlucht­mu­se­um kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening

 2. Prins Charles: 'Mijn lieve papa was een heel bijzonder mens'
  Play

  Prins Charles: 'Mijn lieve papa was een heel bijzonder mens'

Nijmegen e.o.