Complete bankstellen staan al weken klaar voor Vierdaagse: ‘Niet normaal’

videoNIJMEGEN - ‘Gereserveerde plaatsen’ langs de Nijmeegse St. Annastraat: publiek dat over ruim een week de intocht van ’s werelds grootste wandelmars wil zien, heeft al massaal een plekje gemarkeerd langs de 'Via Gladiola'. 

Traditiegetrouw zijn er al complete bankstellen in de bermen gezet. Ook zijn met vlaggetjes en afzetlinten  plaatsen afgezet, waarop  op vrijdag 19 juli de tuinstoelen worden neergezet. ,,Niet normaal", verzucht een voorbijganger.

Het bijzondere: de ‘reserveringen’ worden gerespecteerd: maar zelden ontstaat er strijd over wie op welk plekje mag gaan zitten. Vorig jaar verdween wel een bankstel, vertelt een postbode die zijn rondje doet langs de St. Annastraat. ,,Dat waren mensen die niet begrepen waarvoor al dat meubilair hier stond. Die zagen een mooie bank en namen ’m mee.”

Volledig scherm
© Paul Rapp
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.