Leerlingen van De Buut protesteerden tegen de voorgenomen ontmanteling van het speelveldje.
Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen van De Buut protesteerden tegen de voorgenomen ontmanteling van het speelveldje. © David van Haren

Conflict over wereldberoemd veldje van De Buut oplossen? Dat doe je niet zo; een les in knulligheid

NIJMEGEN - Het speelveldje van basisschool De Buut mag van de rechter onder voorwaarden open blijven. Hoe kon het conflict zó oplopen? Vijf fouten van de gemeente Nijmegen op een rij. 

12 reacties

 • Alfred

  3 jaar geleden
  Een wel heel bijzonder artikel, zoals enkelen hier al opmerken. Het lijkt een serieus artikel, maar waar is dan de deskundige die er normaal direct wordt bijgehaald? Of is het - zonder dit te vermelden - een column, waar de journaliste haar eigen mening ventileert? Hier lijkt het wel op. Het stuk is in ieder geval niet gebaseerd op enige feitelijke onderbouwing, en overstijgt het niveau van een gemiddeld Twitterbericht helaas niet...
 • NijmegeNaar

  3 jaar geleden
  zo dicht op een school gaan wonen , raar he komt geluid dan klagen
 • Dion Binsbergen

  3 jaar geleden
  Er moet onderzocht worden wie er verantwoordelijk is voor de bouw van de appartementen naast het veldje...diegene heeft dit veroorzaakt en de gemeente had dit nooit mogen goedkeuren.
 • Dion Binsbergen

  3 jaar geleden
  Dus de omwonenden moeten dan maar de hele zomer achter 3 dubbel glas gaan zitten? Die mensen wonen daar gewoon en hebben een leuk balkon! 
 • Maarten

  3 jaar geleden
  Hoe je het ook wendt of keert; de fout ligt in ieder geval NIET bij de school en de kinderen. Het zijn de architect/ontwikkelaar en de gemeente die met een oplossing moeten komen. In de vorm van akoestische demping tegen de zogenaamde klankkast of desnoods driedubbel glas. En volgende keer wat beter opletten als er weer ergens een appartementencomplex ergens tussen gefrot moet worden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.