Volledig scherm
De enige echte nachtburgemeester van Rotterdam: Jules Deelder. Foto: ANP

Congres voor nachtburgemeesters in Nijmegen

NIJMEGEN - De nachtburgemeester duikt in steeds meer gemeenten in Nederland op. Behalve Rotterdam, de bakermat van nachtburgemeester Jules Deelder, hebben nu 14 plaatsen een min of meer zelfbenoemd college voor het uitgaansleven in de kleine uurtjes.

De nachtburgemeesters komen op 26 oktober overdag bijeen voor een congres over hun taak in Nijmegen. Daar praten zij over de meerwaarde van de nachtburgemeester en zijn college voor het sociaal-culturele leven in een stad. Spreker is onder andere Maria Martens, Eerste Kamerlid voor het CDA en voormalig Europarlementariër.

De nachtburgemeesters en hun gevolg zullen na afloop van het congres het Nijmeegse nachtleven bezoeken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Irakees (19) had seks met Syrisch meisje (15) en moet mogelijk cel in voor ontucht

    Irakees (19) had seks met Syrisch meisje (15) en moet mogelijk cel in voor ontucht

    NIJMEGEN - Een beetje naïef, maar vooral ook dramatisch, verliepen het leven en de liefde voor een Syrisch meisje van 16 afgelopen anderhalf jaar in Nijmegen. In een jaar tijd vluchtte ze uit haar land, scheidden haar ouders, werd ze verliefd én zwanger, en raakte ze haar zwangerschap én haar vriendje kwijt. Als de rechtbank ook vindt dat de relatie ontucht opleverde, is het dramafilmscenario compleet. De officier van justitie eiste 15 maanden cel.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.