De hoofdingang van het Radboudumc.
Volledig scherm
De hoofdingang van het Radboudumc. © Paul Rapp

Corona eist 62ste slachtoffer in Nijmegen, geen nieuwe opnames in regio

NIJMEGEN - Opnieuw is een inwoner van de gemeente Nijmegen overleden aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus. In totaal staat nu van 62 Nijmegenaren vast dat hun dood is gerelateerd aan Covid-19.

In heel Nederland zijn afgelopen 24 uur 14 sterfgevallen gemeld, daarmee komt het totaal aantal bewezen coronadoden op 5694. De buurgemeenten van Nijmegen bleven nieuw leed bespaard. Het aantal doden per gemeente: Berg en Dal 16, Beuningen 5, Druten 8, Grave 10, Heumen 9, Mook en Middelaar 5, West Maas en Waal 9 en Wijchen 12.

De regionale ziekenhuizen meldden geen van alle opnames van nieuwe coronapatiënten. Collegaziekenhuizen in de rest van het land registreerden 27 nieuwe gevallen. Het totaal aantal opnames per gemeente in deze regio: Berg en Dal 29, Beuningen 19, Druten 24, Grave 21, Heumen 17, Mook en Middelaar 6, Nijmegen 125, West Maas en Waal 18 en Wijchen 43.

Omdat niet alle ziekenhuizen en instellingen in het weekeinde de administratie helemaal bijwerken, kan het werkelijke aantal opnames en overledenen hoger uitpakken. Omdat bij lang niet alle sterfgevallen wordt gecontroleerd of deze coronagerelateerd zijn, ligt het sterftecijfer waarschijnlijk een stuk hoger. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.