Een stapel van honderd euro biljetten.
Volledig scherm
Een stapel van honderd euro biljetten. © ANP XTRA

‘Corona-noodfonds voor Nijmeegse horeca-ondernemers’

NIJMEGEN - Een corona-noodfonds voor Nijmeegse horeca-ondernemers die hard geraakt worden door de corona crisis. Daarvoor pleiten VVD, D66. Stadspartij DNF en VoorNijmegen.Nu, vier politieke partijen in Nijmegen.

Het regent afzeggingen bij de Nijmeegse horeca van borrels, feesten en etentjes. Hotelreserveringen worden geannuleerd. En ook festival-ondernemers die bijvoorbeeld materialen verhuren, komen in de financiële problemen nu veel festivals de komende maanden zijn geannuleerd. 

Niet te overzien

‘De ondernemers geven aan dat het uitblijven van nieuwe reserveringen binnen enkele weken kan leiden tot grote financiële tegenvallers die voor veel bedrijven niet te overzien zijn’, aldus de vier partijen in een brief aan het college van B&W.  

Nijmegen verleende eerder 60.000 euro voor een aantal festivals in de stad dat in de problemen kwam door slechte weersomstandigheden, met een dalend aantal bezoekers als gevolg. Met dat geld konden de festivals toch het hoofd boven waren houden. 

Vangnet

Een dergelijk noodfonds zou nu ook voor lokale ondernemers die gedupeerd zijn door het coronavirus, een vangnet kunnen zijn, zegt VVD-fractievoorzitter Inge van Dijk. 

De vier partijen willen verder een crisispunt waar bedrijven met vragen of problemen terecht kunnen. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.