Jongeren zoeken elkaar op in het Kronenburgerpark in Nijmegen.
Volledig scherm
Jongeren zoeken elkaar op in het Kronenburgerpark in Nijmegen. © Bert Beelen

Corona treft welzijn van jongeren hard: 80.000 euro om iets leuks te doen voor Nijmeegse jeugd

NIJMEGEN - Er ligt 80.000 euro op de plank om leuke dingen voor jongeren te organiseren. Maar wat willen ze? Daar is de kersverse jongerenorganisatie Young Vibes naar op zoek.

5 reacties

 • Kees van Weteringen

  1 jaar geleden
  Een speurtocht tijdens wereld daklozendag. Dat zal ongetwijfeld veel deelnemers trekken.
 • Carel van ‘t Zand

  1 jaar geleden
  Weggegooid geld.....
 • J le Blanc

  1 jaar geleden
  Ook al is 80k wellicht 'niks' voor een stad als deze, ook Nijmegen kan het geld maar 1x uitgeven. En dan moet je kiezen: gaat het geld naar het aanpassen van een als racebaan gebruikte 30km weg, dwars door een woonwijk (Nijmegen: "Sorry, het is inderdaad een ongewenste en gevaarlijke situatie. Maar de eerste jaren is er geen geld voor"). Of besteed je het budget aan een speurtocht door de stad voor studenten, op Wereld Daklozendag, en een spelavond voor 5 jongeren? Tja, moeilijke keuze hoor....
 • Pedro Kantor

  1 jaar geleden
  @Donny: 80.000 is op de totale begroting van de gemeente nog niet eens een druppel op een gloeiende plaat, het is nog minder dan die druppel. https://nijmegen.begroting-2021.nl/ Het probleem is niet dat er 80.000 gaat naar iets leuks voor jongeren, eerder dat de gemeente historisch gezien geen flauw idee heeft zoiets te doen. Mensen vergeten altijd hoe het was om jong of kind te zijn en ambtenaren meestal nog erger dan gewone mensen. Plus ambtelijke molens malen langzaam.
 • Evelien Kaaiman

  1 jaar geleden
  80.000 euro belastinggeld voor "leuke dingen". Verder commentaar overbodig.
 1. Bestuurder geeft vol gas en sleurt politieagent mee die op haar na tegen verkeerspaal botst

  Bestuurder geeft vol gas en sleurt politie­agent mee die op haar na tegen verkeers­paal botst

  ARNHEM - ,,Wat begon met het overtreden van de Opiumwet is geëindigd in een fors geweldsfeit. Geweld tegen een agent, die daar zijn werk deed.” Die conclusie trekt de openbare aanklager donderdag voor de rechtbank in Arnhem. De eis: een gevangenisstraf van 24 maanden (waarvan 8 voorwaardelijk) tegen een 22-jarige verdachte voor het meesleuren van een agent met zijn auto en overtreding van de Opiumwet.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen