Verzameling mountainbikers aan de Meerwijkselaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Verzameling mountainbikers aan de Meerwijkselaan. © Bert Beelen

Coronafietsers opgevoed tijdens spitsuur in het bos: ‘Hohoho, je fietst tegen het verkeer in’

HEILIG LANDSTICHTING - De bossen zijn dit jaar overvol met vooral wandelaars en mountainbikers. Hier en daar klinkt de roep fietsers uit natuurgebieden te weren. Maar ergernissen en woordenwisselingen zijn niet nodig, vinden de mountainbikers die het afgelopen jaar een speciale mtb-route in de bossen van het Rijk van Nijmegen hebben aangelegd. 

49 reacties

 • Marc Putje

  2 jaar geleden
  Precies, waarom moeten al die toeristen op zondag 09:00u massaal de bossen in. Ik ga ook liever doordeweeks en in de weekenden ontvlucht ik de drukte en ga fietsen in Reichswald. Het loopt de spuigaten uit. Ik woon zelf praktisch aan de blauwe, rode en paarse route. Deze routes liggen rondom Mookerheide en Groesbeek, een gebied waar altijd ook veel wandelaars actief zijn. Het is veel te vol! En wandelaars/fietsers gunnen elkaar het licht in de ogen niet, triest!
 • Elias

  2 jaar geleden
  @Mar: je hebt gelijk. Het mag nl. nog steeds, fietsen op wandelpaden. Op álle paden. En dat doen ze. Ook op de aanfiets-routes naar de echte route. Het was allemaal bedoeld om een niet bestaand probleem te reguleren, en nu zit het bos met de gebakken peren.
 • Elias

  2 jaar geleden
  Zwijnen? Is dat een metafoor?
 • Elias

  2 jaar geleden
  Dat iets al 30 jaar gebeurt, is geen argument. In die 30 jaar is de biodiversiteit enorm afgenomen en de recreatiedruk enorm toegenomen. Mountainbiken is geen verworven recht. Natuurbelangen wegen uiteindelijk zwaarder.
 • Elias

  2 jaar geleden
  @Japie: u snapt het (nog) niet. MTB-ers moeten niet terug op de wandelpaden. Ze moeten het bos helemaal uit. Kwestie van tijd, dat dit op veel meer plaatsen zal gaan gebeuren.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen