Een coronapatiënt wordt binnengebracht in een ziekenhuis, foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een coronapatiënt wordt binnengebracht in een ziekenhuis, foto ter illustratie. © ANP

Coronapatiënt nu amper sneller van ic af, hooguit paar dagen verschil

NIJMEGEN - Dat coronapatiënten door een betere behandeling nu soms wel de helft korter op een ic liggen en de ic’s daardoor veel meer mensen aankunnen, is niet waar. Het scheelt hooguit enkele ligdagen.

8 reacties

 • de heer J. Zomers (68)

  2 jaar geleden
  Een paar dagen... eerst was het 20 dagen nu is het 10 dagen.IC afdeling is nu meer deskundig en het lijkt alsof het virus minder krachtig is dan in maart en april.
 • Frits

  2 jaar geleden
  En door de tegenpartij worden cijfertjes misbruikt om net te doen alsof Covid19 niet zoveel voorstelt of zelfs vergelijkbaar is met een griepje.
 • Frits

  2 jaar geleden
  Het aantal mensen dat is opgenomen is nu al hoger dan medio maart voor de piek. Of het percentage mensen dat overlijdt lager is weet je pas over een paar weken.
 • Frits

  2 jaar geleden
  Het is niet erg wetenschappelijk om te denken dat iedereen die deskundig is over een onderwerp het met elkaar eens moet zijn.
 • Gerrie

  2 jaar geleden
  De deskundigen spreken elkaar zoveel tegen dat je ervan uit mag gaan dat het dus uiteindelijk geen echte deskundigen zijn. Als ze maar geintervieuwd worden dan is het goed. Dan wordt je gepubliceerd en daarvoor wordt je door de universiteiten beoordeeld. Te weinig naar buiten, het loon naar beneden, zo gaat dat in die wereld. 
 1. Internisten: patiënten liggen korter in ziekenhuis en lijken minder ziek

  Internis­ten: patiënten liggen korter in ziekenhuis en lijken minder ziek

  Patiënten die besmet zijn met het coronavirus lijken een minder ernstig ziekteverloop te hebben dan patiënten tijdens de eerste golf. Dat blijkt uit een inventarisatie van de Nederlandse Internisten Vereniging (NIV). Zo is de ligduur in het ziekenhuis met een derde afgenomen en is het percentage patiënten dat alsnog naar de intensive care moet ruim gehalveerd. ,,Patiënten lijken momenteel minder ziek te worden”, laat internist-infectioloog Annelies Verbon weten.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.