Paul Rapp
Volledig scherm
© Paul Rapp

Coronapiek op middelbare school in Nijmegen: 1200 leerlingen krijgen tot kerstvakantie online les

NIJMEGEN - De Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen gaat vanaf morgen tot aan de kerstvakantie over op online onderwijs. Een kwart van de leerlingen, driehonderd in totaal, zit al thuis in quarantaine en het aantal coronabesmettingen loopt hard op.

22 reacties

 • Claudia Roskam

  2 jaar geleden
  En wat denk je van de ouders die daardoor ook besmet raken en de grootouders. En de docenten? Als ik docent was zou ik weigeren nog naar mijn werk te gaan.
 • Paddy

  2 jaar geleden
  “ Docenten reageren volgens Janssen opgelucht op het besluit” Niet alleen docenten maar ook vele ouders die onder het mom van leerplicht hun kinderen naar deze corona brandhaarden moeten sturen. Een bezoek aan de horeca, Ikea, black friday shopping is allemaal vrijwillig maar dat is een bezoek aan school niet. Deze kinderen worden dus bewust hieraan blootgesteld met daarbij alle mensen in hun omgeving. Brugklassers kan je over discussiëren die zijn nog op zoek naar “hoe het nu werkt” maar bovenbouw, ook vaak de leerlingen met veel “buitenschoolse” activiteit kunnen 2 weken online wel aan.
 • GezondVerstand

  2 jaar geleden
  Precies, hoe dommer het volk..
 • Hetgrijzemidden

  2 jaar geleden
  Mooi geschreven Friesland, dat is precies hoe het werkt. Dat leerlingen geen afstand hoeven te houden van elkaar helpt natuurlijk ook niet. Dat maakt de vergelijking tussen horeca en scholen ook scheef, er wordt een situatie vergeleken waarin afstand word gehouden met een situatie waarin geen afstand wordt gehouden. Dat de horeca zorgt voor oplopende besmettingen us dan ook veel kwalijker dan de scholen.
 • Hetgrijzemidden

  2 jaar geleden
  De kerst zorgt wel voir de 3e golf, mensen blijven elkaar en de drukte opzoeken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen