Een doosje van het medicijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Een doosje van het medicijn. © REUTERS

Coronapil komt naar Nederland: mogelijk kan je vanaf november al een recept krijgen

Het medicijn Paxlovid, dat ernstige ziekte bij corona kan voorkomen, komt na maanden wachten snel beschikbaar in Nederland. Mogelijk al eind volgende week ligt er een positief advies om deze coronapil via de huisarts beschikbaar te stellen.

18 reacties

 • Mattie Veld

  3 maanden geleden
  @Jan Berg over propaganda onzin gesproken, waar ben jij dan mee bezig...
 • Jan Berg

  3 maanden geleden
  @Kennet, als zij dat lekker zelf moeten weten, zou ik hier niet eens reageren. Het probleem is dat zij het niet zelf mogen weten en een andere weg repressief opgelegd wordt ! Opzouten met die propaganda onzin !
 • Kenneth Tharmaratnam

  3 maanden geleden
  Als mensen graag willen kiezen voor experimentele pilletjes, experimenteel vooral dan ook voor wat betreft de mogelijke bijwerkingen, ook op langere termijn, tegenover inmiddels ruimschoots wetenschappelijk goed onderzochte en geteste vaccins van BioNtech en Moderna of het inmiddels ruimschoots bewezen medicijn Paxlovid, moeten zij dat lekker zelf weten.
 • Jan Berg

  3 maanden geleden
  @Wim, dat mag ik dan toch altijd wel zelf bepalen. In India werkt het middel uitstekend tegen ernstig ziek worden. En dat anderen kiezen voor experimentele spuitjes of pilletjes van de Pharma waar je niet van mag weten wat er in zit. En mensen die het een paardenmiddel noemen zijn verder niets (inhoudelijks) waard. Google eens op Ivermectin en HIV. En kijk eens naar de oversterfte die momenteel in de landen met de meeste prikjes plaatsvindt. Bijzonder nietwaar?
 • Mattie Veld

  3 maanden geleden
  @Jan Berg de groeten aan Trump, ook al zo'n paardenkoopman.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen