Volledig scherm
© Gerard Verschooten

‘Coronaproof’ voetbalquizvermaak vanuit Goffertstadion

NIJMEGEN - Het Goffertstadion van NEC is deze week twee keer decor van een voetbalquiz. Donderdag wordt om 19.00 uur vanuit het stadion van NEC de Online Bloedkuul-quiz gepresenteerd, zaterdag is het de beurt aan de Grote Online Voetbalquiz. Verzetjes voor thuisblijvers.

De traditionele Bloedkuul-quiz met vragen over het rijke verleden van NEC wordt als vanouds gepresenteerd door Jochem van Gelder. Normaliter wordt de quiz georganiseerd rond de verjaardag van de Nijmeegse club op 15 november.

,,Dit is een bonuseditie, om voor wat afleiding te zorgen. In deze voetbalarme periode even samen lekker tóch met voetbal bezig zijn”, zegt Van Gelder, zelf erkend NEC-supporter. ,,Van vragen over shirtjes en rugnummers tot anekdotes over wedstrijdkaartjes, er komt van alles voorbij. We hopen dat het een leuk moment is voor al die NEC-fans die al maanden niets van de club hebben kunnen zien.”

Verzetje

De mannen van stichting De Bloedkuul, die voor de quizvragen zorgen, konden hun lol weer op. En voor presentator Van Gelder zelf is het eveneens een mooi verzetje. In zijn sector is er in coronatijd ook minder te doen. ,,Ik verveel me echt niet thuis, maar heerlijk om weer even de wei in te gaan voor een mooie klus. En om eindelijk weer eens de rit naar het Goffertstadion te gaan maken.”

Daar presenteert Van Gelder vanuit een van de skyboxen. Deelnemende teams zitten thuis en kijken mee via een internetstream. Deelname kost 5 euro per team; de gehele opbrengst gaat naar ‘De wedstrijd van de helden’, een initiatief van NEC om zorgpersoneel in het zonnetje te zetten.

Grote Online Voetbalquiz

Zaterdagmiddag vanaf 15.30 uur volgt de Grote Online Voetbalquiz, een initiatief van Nijmegenaar René van Steen van Quiz Academy en Teun de Boer uit Beek. De Boer is voetbalcommentator bij Fox Sports en RTL. Maar in coronatijd rolt de bal al weken niet meer.

,,We missen het voetbal allemaal enorm. Daarom organiseren we deze quiz, met zestig vragen in zes ronden”, vertelt De Boer, die kan rekenen op de steun van collega’s die ook al weken thuis zitten. Onder meer commentatoren Koert Westerman, Leo Driessen en Vincent Schildkamp werken mee. ,,Zij leiden de vragen in. Die gaan over allerlei voetbalfeitjes: van spelerspaspoorten tot een klassieke Panini-voetbalplaatjesronde.”

Nijmeegs kampioenschap

De Boer presenteerde de afgelopen jaren viermaal het Nijmeegs kampioenschap voetbalquiz. ,,Online gaat het ditmaal allemaal wat anders dan normaal in een grote zaal met een bier en bitterballen. Maar we verwachten nu minimaal zo’n honderd teams van maximaal vijf personen.”

Deelname kost 15 euro. De Boer en collegapresentator Van Steen zijn zaterdagmiddag live te zien op een internetstream vanuit het stadion. Net als bij de Bloedkuul-quiz over NEC kunnen de vragen op afstand en ‘coronaproof’ worden beantwoord via iPad of mobiele telefoon.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.