Het coronavirus. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Het coronavirus. Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Coronavirus hakt er psychisch in: ‘Dit is een vrij extreme situatie, iedereen ervaart stress’

NIJMEGEN - Mensen slapen slecht, zijn bang: de coronacrisis hakt er bij menigeen ook psychisch wel in. ,,Dat is niet raar, mensen kunnen slecht tegen dit soort situaties. Ik merk het bij mezelf: je zit maar te wachten tot het weer normaal wordt. Dat is geen fijne omstandigheid.’’

6 reacties

 • Titus

  3 jaar geleden
  Is  "uit het hart gegrepen" geldt voor ons ook!  Voor ons niet bijzonder, die crisis, beetje lastig soms , meer niet,  omdat we altijd al  zonder vangnet en hulp moesten uitkomen,  en dat is niet altijd handig, maar we dealen ermee, zo goed als we kunnen.  Empathie is er nu tijdelijk wél, zie mooie initiatieven overal , maar straks rent alles weer nét zo verder als altijd. De wereld leert zelden ergens van,  blijkt steeds weer, was dát maar anders! 
 • Theo42

  3 jaar geleden
  Naar elkaar omkijken mag dus maar beperkt. 3 mensen op 1,5 meter afstand. Niemand mag bij ons op bezoek komen vanwege de leeftijd, incl. de kinderen. Maar er zijn wel lesjes te leren. Die over een jaar vergeten zijn.
 • PietjeBel

  3 jaar geleden
  Klopt, voor deze crisis wonen velen al geïsoleerd en leven velen al op de armoedegrens. Voor hen maken de maatregelen niet zoveel uit omdat ze toch al weinig bezoek kregen of op bezoek gaan. Uitgaan en met vakantie gaan zat er bij hen financieel ook niet in. Nu gaan anderen dat een periode ervaren en krijgen hierdoor mogelijk wat meer empatie voor de medemens die om redenen jaren geen sociaal vangnet meer hebben. 
 • Bndnstd

  3 jaar geleden
  Wij ervaren niet alleen stress door Corona zelf maar vooral door de financiele gevlogen die het voor ons als ondernemers heeft. Ik zeg er maar meteen bij: ondernemers uit de laagst betaalde groep die wel altijd voor iedereen klaar staan.
 • Theo42

  3 jaar geleden
  Bij mij als 78 jarige hakt het er niet in en ik kan nog steeds goed slapen. Het vervelendste is wel dat ik 3 x per week niet kan fitnessen. Nu elke dag ca 1,5 uur wandelen en hopen dat het snel voorbij zal gaan.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen