Volledig scherm
Crazy Pianos © Eigen foto

Crazy Piano's vermaken 10.000 Marikenloopsters

NIJMEGEN - De Crazy Piano's met hun spectaculaire show vermaken de ruim 10.000 deelneemsters aan de Marikenloop in Nijmegen. Die ladies run is zondag 21 mei.

De Marikenloop viert dit jaar haar vijftiende verjaardag. Voor deze jubileumeditie wijkt de vrouwenloop uit naar Park Brakkenstein, een nieuwe locatie met een uitgebreid festivalterrein. Marikenloopsters kunnen meer doen dan alleen hardlopen: ze kunnen shoppen in een van de dertig verkoopstands, eten en drinken bij een van de tien foodtrucks en andere sporten uitproberen bij twintig workshops van yoga tot boksen en paaldansen. En dus genieten van de show en acts van de Crazy Piano's met hun knalrode knalrode piano's en drumstel.

7,5 kilometer

Nieuw bij de Marikenloop is de toevoeging van de 7,5 kilometer, naast de 5 en de 10 kilometer. Op de route van de 7,5 kilometer komen de deelneemsters voor een bijzondere keuze te staan: halverwege kunnen ze kiezen voor een moeilijkere lus met een heuveltje erin of voor een makkelijker stuk van ruim honderd meter.

8.000 inschrijvingen

De meeste deelneemsters kiezen voor de 5 kilometer, maar de 7,5 en de 10 kilometer zijn even populair, aldus een woordvoerster. Inmiddels hebben zich zo'n 8.000 loopsters ingeschreven. Elke dag komen er gemiddeld zo'n honderd bij, aldus een woordvoerster. Inschrijven kan nog tot en met woensdag 10 mei. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.