Tonny Brattinga (81) verloor onlangs haar man Eddy na een kort ziekbed. Door de coronamaatregelen bleef een grote uitvaart achterwege. Ook mag de Wijchense nauwelijks bezoek ontvangen. Wel kreeg ze enorm veel condoleancekaarten thuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Tonny Brattinga (81) verloor onlangs haar man Eddy na een kort ziekbed. Door de coronamaatregelen bleef een grote uitvaart achterwege. Ook mag de Wijchense nauwelijks bezoek ontvangen. Wel kreeg ze enorm veel condoleancekaarten thuis. © Paul Rapp

Crematies in coronatijd: Tonny is nu weduwe, maar mag geen bezoek ontvangen

NIJMEGEN / WIJCHEN - Crematies zijn anders in coronatijd. De Wijchense familie Brattinga moest drie keer een nieuwe rouwkaart maken. Tonny (81) is nu weduwe, maar mag geen bezoek ontvangen.

Tonny Brattinga-Hegeman (81) hoest. En nog eens. Geen corona, haast ze zich te zeggen. Maar juist een gevolg van de maatregelen tegen dat virus. Ze heeft haar man Eddy (83) verloren. Talloze bekenden willen haar een hart onder de riem steken. Maar dat moet op ruime afstand. Daarom ‘ontvangt’ Tonny condoleances vanuit de deuropening. Dáár heeft ze een koutje gevat.

,,We moeten anderhalve meter uit elkaar blijven. Mensen die me willen steunen, doen dat vanaf de straat. Ik schreeuw dan terug vanuit de deuropening. Dat is niet goed voor de stem hè”, klinkt het hees.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.