Volledig scherm
PREMIUM
Uitvaartondernemer Irene van Dongen. © Bert Beelen

Cremeren en toch ook begraven, de duikvaart dus

NIJMEGEN - Op speciaal verzoek voer de vader van Irene van Dongen op een dag met zijn schip Najade een stukje van Nijmegen naar Duitsland, ging voor anker tussen twee kribben, liet de vlag zakken en daar, op de Waal en in het bijzijn van familie en vrienden, werd de as van een overleden dierbare verstrooid.

Zó mooi kan het dus zijn, dacht de destijds 15-jarige Irene die toekeek en op wie deze plechtigheid - inclusief de rouwtafel die doorboog onder het gewicht van Indonesische gerechten - een verpletterende indruk maakte. De Nijmeegse Van Dongen is nu 41 jaar oud en heeft sinds twee jaar een eigen uitvaartonderneming: Najade, vernoemd naar het schip waarop ze is opgegroeid.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. De hamvraag bij Nijmeegs vrachtwagenbedrijf: was er nu wiet of niet?

  De hamvraag bij Nijmeegs vrachtwa­gen­be­drijf: was er nu wiet of niet?

  NIJMEGEN - ,,Machteloos. Het is zó oneerlijk.’’ Nijmegenaar Wim Kersten zoekt naar de juiste woorden, vecht meermaals tegen zijn tranen. De dikke wallen onder zijn ogen verraden een gebrek aan substantiële nachtrust. Niet alleen heeft een brand zijn familiebedrijf Korendal Trucks vorige week volledig in de as gelegd, de politie heeft vier trailers die door het vuur waren gespaard, een dag later alsnog vernietigd. Reden: ze waren bestemd voor hennepkweek. Een politiewoordvoerder: ,,Dat onderzoeken we nu, maar alles wijst daarop.’’
 2. Burgemeester Bruls in Katowice op de bres voor stad als ‘aanjager aanpak klimaatverandering’
  PREMIUM

  Burgemees­ter Bruls in Katowice op de bres voor stad als ‘aanjager aanpak klimaatver­an­de­ring’

  NIJMEGEN - Steden moeten in Europa dé aanjagers worden bij de aanpak van klimaatverandering. Die boodschap verkondigde Nijmeegs burgemeester Hubert Bruls vanavond persoonlijk tijdens de wereldklimaattop in het Poolse Katowice. Hij deed dat voor vertegenwoordigers van de Europese Commissie en de Verenigde Naties. Deze ‘call for action’ lanceerde Nijmegen in november met 21 andere (voormalige) Groene Hoofdsteden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.