Voor de negende keer in één jaar is er een aanslag gepleegd in het mysterieuze e-bikeconflict. Een woning aan de Gerrit van Durenstraat in Nijmegen is beschoten.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor de negende keer in één jaar is er een aanslag gepleegd in het mysterieuze e-bikeconflict. Een woning aan de Gerrit van Durenstraat in Nijmegen is beschoten. © Persbureau Heitink

Criminoloog over aanslagen bij e-bike-directeuren: ‘Niet zo gek dat dit gebeurt, we hebben dit over onszelf afgeroepen’

NIJMEGEN/ CUIJK - De georganiseerde misdaad heeft de afgelopen 50 jaar kunnen professionaliseren. Wat we nu zien met bijvoorbeeld de aanslagen zoals die op de e-bike-directeuren in Cuijk en Nijmegen zijn excessen waar je op kon wachten.

8 reacties

 • Jan Blaauw

  2 jaar geleden
  Mag ik "Wat we hebben uitgekotst, komt nu als een boemerang bij ons terug." vervangen door, "wat we hebben binnen gehaald, krijgen we nu de rekening voor".
 • Jan Zomers

  2 jaar geleden
  @Carel en Robin, wat jullie schrijven is eerlijk en correct. Het accent ligt nu op controle en handhaving van de QR-code. Waar gaan we als land naar toe? Dadelijk moet half Nederland beschermd worden.
 • Ton Verkerk

  2 jaar geleden
  Ik vind dit bericht een klap in het gezicht van alle leerkrachten, jongerenwerkers en alle anderen die vanuit hun beroep of als vrijwilliger betrokken zijn bij het opvoeden van jongeren met een migratie-achtergrond. Zij zijn het die onvermoeibaar kinderen hun achterstand die ze in sommige gevallen vanuit huis laten inlopen. Het uitkotsen gebeurt omdat enkelen toch kiezen voor criminaliteit, dhr. Eski draait oorzaak en gevolg om en maakt slachtoffers van daders.
 • ronald van ooijen

  2 jaar geleden
  Een van de problemen is,dat de jongetjes thuis als prinsjes behandeld worden en de ambitie missen om op een moeilijke manier iets te bereiken. En crimineel geld is snel verdiend. Ze zijn te lamlullig om aan de slag te gaan. In tegenstelling tot de meisjes, die gaan er vol voor
 • Marjan hutten

  2 jaar geleden
  Bruls brult er maar op los, veel bla bla bla.