Verpleegkundigen aan het werk in het CWZ.
Volledig scherm
PREMIUM
Verpleegkundigen aan het werk in het CWZ. © Paul Rapp

CWZ-chirurg Mariël Keemers blijft rustig ademhalen: ‘Geen code zwart, maar de rek is er wel uit'

Ondanks dat de ziekenhuizen hun handen vol hebben aan coronazorg, lukt het de spoedeisende hulp bij ernstige ongelukken overeind te houden. Kanker- en hartpatiënten worden in de Nijmeegse regio ook nog steeds op tijd geholpen. Zorgen heeft chirurg Mariël Keemers van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen vooral over de ingrepen die nu uitgesteld worden.

7 reacties

 • Pieter Zeeuw

  2 maanden geleden
  In 2012 waren er nog 2800 IC bedden en 25% meer ziekenhuisbedden. Afgestudeerde artsen komen niet aan het werk. Zolang dat niet wordt aangepakt is vrijheidsbeperking niet subsidiair omdat er maatregelen mogelijk zijn die minder ingrijpen. Sowieso heeft meer dan 98,5% bij een infectie mild tot geen last, daarom kunnen kwetsbaren en angstige mensen vrijwillig zelf in lockdown, werkt de rest wel aan groepsimmuniteit.
 • Carel van ‘t Zand

  2 maanden geleden
  Leg mij eens uit waarom de capaciteit op de IC met zoveel bedden omlaag moest terwijl de bevolking in dit land sterk groeit? Experts waarschuwden voor het risico bij een epidemie of pandemie. En tot hoever en tegen welke prijs moet je mensen behandelen? Medisch-ethische kwesties waarbij de ‘verwende’ burger (die denkt dat alles kan en daarom ook moet) betrokken moet worden. Heel veel mensen in dit land betalen niets voor de zorg terwijl er wel veel en dure zorg gevraagd wordt.
 • Michel Klaassen

  2 maanden geleden
  Wij hebben heel veel respect voor het cwz personeel
 • Joris Goedbloed

  2 maanden geleden
  De rek is er bij de meesten uit. De grootste politieke fout in de NL geschiedenis is volgens mij het OMT. Artsen met financieele en wetenschappelijke belangen die een land gaan regeren. Geen enkele controle op hun stellingen die bestaan uit aannames en grafieken. En het word nog gekker als Fieldlabs laat weten dat mensen met een groter gewicht niet naar het hun gekaapte songfestival mogen. Politie mishandeld mensen ernstig omdat het OMT het zegt. De gevaarlijkste pandemie in NL heet "OMT"..
 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  Ik heb pas geleden nog spoedzorg meegemaakt en heb diep respect voor de zorg.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.