Temperatuurcontrole bij het CWZ.
Volledig scherm
Temperatuurcontrole bij het CWZ. © .

CWZ gestopt met temperaturen bezoekers en patiënten

NIJMEGEN - Patiënten en bezoekers die binnenlopen bij het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis, worden sinds dinsdagmiddag niet meer getemperatuurd. Het ziekenhuis deed dat sinds vorige week om mogelijke coronaviruspatiënten vroegtijdig te ontdekken. 

,,We zijn ermee gestopt, omdat geen enkele bezoeker nog een verhoogde temperatuur bleek te hebben”, meldt een woordvoerster. ,,Onze medisch studenten die de oorthermometer bedienden, deden eigenlijk hun werk voor niets. Nu kunnen we ze elders in het ziekenhuis inzetten waar ze zich veel nuttiger kunnen maken. Extra handen zijn door de grote drukte overal welkom.”

Mondmasker

Patiënten die op polibezoek kwamen en verhoging hadden, kregen uit voorzorg een mondmasker op. ,,Maar de mensen zijn kennelijk zo alert geworden door alle media-aandacht en oproepen van de premier, dat iedereen zich keurig houdt aan de voorzorgsmaatregelen.”

Op verpleegafdelingen zijn er, zo wordt gemeld aan De Gelderlander, nog wel bezoekers die onvoldoende afstand houden. ,,We herkennen dat niet”, laat de woordvoerster weten. ,,Maar onze mensen zijn natuurlijk niet altijd overal aanwezig om dit te controleren. We hopen van ganser harte dat mensen uit zichzelf de instructies voor veiligheid zullen opvolgen.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.