Dader dreigvideo Mondial College wilde meer volgers op Instagram

VIDEONIJMEGEN  - De 20-jarige man uit Beverwijk die in een korte video dreigde met een schietpartij op het Nijmeegse Mondial College, wilde meer volgers voor zijn Instagram-account. Dat zegt Gert-Jan Jansen, de rector van de school.

De man postte afgelopen maandagnacht op sociale media een filmpje waarin een Russisch automatisch wapen schietklaar wordt gemaakt. Het filmpje ging gepaard met de waarschuwing dat ‘leerlingen beter niet naar het Mondial College in Nijmegen kunnen komen.’ 

Het zorgde voor een hoop commotie. De politie lichtte nog diezelfde nacht de man, beheerder van het Instagram-account Lijpe Shit, uit zijn bed. Al snel bleek dat om een vals alarm ging: de omstreden beelden bleken oud te zijn en de man was op geen enkele manier gelieerd aan de Nijmeegse school.

‘Bizar toeval’

,,Dat de man onze school noemde, is een bizar toeval”,  zegt Jansen. ,,Hij heeft willekeurig zoektermen ingevoerd op Google en daar kwam het Mondial College als een van de eerste resultaten naar boven.” 

Volledig scherm
Politieauto vanavond bij de locatie Leuvensbroek van het Mondial College in Nijmegen. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

Ouders van leerlingen ontvingen nog diezelfde nacht bericht vanuit het Mondial College over de dreigvideo. Ook de dag erna hield de school leerlingen en ouders voortdurend op de hoogte, vervolgt Jansen: ,,Van veel ouders hebben we complimenten gekregen over de wijze waarop wij over deze kwestie hebben gecommuniceerd.”

De rector benadrukt tot slot dat de school in het verleden nooit in verband is gebracht met incidenten: ,,Uit onderzoeken die we onder leerlingen houden blijkt juist dat het gevoel van veiligheid groot is. Door zo’n misplaatste grap wordt onze school tóch in verband gebracht met geweld. Heel vervelend, juist nu veel basisschoolscholieren voor hun middelbare school keuze staan.” 

Volgens justitie is de man uit Beverwijk inmiddels weer op vrije voeten. Wel blijft hij als verdachte aangemerkt. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.